Špaldová mouka bílá BIO 400 g Wolfberry
Související produkty
Detailní popis produktu
Pšenice špalda (Triticum spelta L.) patří k nejstarším kulturním obilovinám, která se v prehistorické době pěstovala především na Blízkém východě. Špalda je velice lehce stravitelná, má oříškovou chuť a patří do skupiny pluchatých pšenic.
Chleby s přídavkem špaldové mouky mají výraznou chlebovou vůni, velký objem, krásně popraskanou kůrku, perfektně chutnají a dlouho vydrží vláčné a čerstvé. Špalda navíc obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro organismus. Díky většímu podílu aleuronové vrstvy tak obsahuje pšenice špalda v průměru 16 % bílkovin, což je mnohem více, než u klasické pšenice.
Aminokyselinové složení je u klasické pšenice a špaldy téměř totožné, pouze obsah esenciálních aminokyselin je u špaldy vyšší. Špalda tak obsahuje poměrně značné množství nenasycených mastných kyselin a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku se v ní pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je velmi vysoká. Konzumace špaldové mouky ale v některých případek alergii u celiaků vůbec nevyvolává, v každém případě je ale její konzumace nutná prodiskutovat s lékařem.
Špalda, díky tomu, že není šlechtěná, tak si zachovává svoje přirozené vlastnosti a má oříškovou chuť. Ve Wolfberry špaldové mouce najdete celou škálu minerálních látek, vitamínů a více než 12 % bílkovin. Je vyráběná ze zrn rostlin pěstovaných v BIO kvalitě na kontrolovaném ekologickém zemědělství. Výborně se hodí na pečení chleba a různého pečiva, ale i na přípravu zavářek do polévky nebo na zahušťování pokrmů
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1214 kJ / 290 kcal;
Bílkoviny: 12.5 g;
Tuky: 2 g;
Sacharidy: 55 g;
Vláknina: 4 g;
Voda: maximálně 11 g
Minerály ve 100g
Vápník: 38 mg;
Železo: 4 mg;
Draslík: 385 mg;
Sodík: 8 mg
Alergeny: Lepek
Země původu: Holandsko
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah: 400 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.