Skořice cejlonská celá BIO 50 g Wolfberry

Neohodnoceno
Značka: Wolfberry
77 Kč
Skladem (>5 ks)

Přidává se pro okořenění hlavně sladkých pokrmů, pečiva a cukrářských výrobků. Důležitou roli má i při zavařování ovoce. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Skořice se vyznačuje velmi příjemnou charakteristickou vůní a chutí s podtónem citrónu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.

Charakteristika
První zmínky o skořicovníku pochází již ze staré Číny z období 4000 let před n. l. Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) rostoucích na Srí Lance je považována za nejkvalitnější skořici na světě. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení. Kůra stromu se sloupne a po usušení vytvoří charakteristické tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř. Skořice působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Používá se jako koření buď v původní, nebo mleté podobě. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd.


Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1231 kJ/294 kcal; Tuky: 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g; Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g; Vláknina: 53 g, Bílkoviny: 3,5 g; Sůl: 0,07 g

Složení
Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) celá BIO 100%

Skladování
Skladujte na suchém a temném místě.

Země původu
Srí Lanka

Obsah

50 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření a ochucovadla
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: