Rajčatový olej 250 ml Hartls

Neohodnoceno
Značka: Hartls
799 Kč
Skladem (>5 ks)

Olej z rajčatových semen a rajčatových slupek má krásně oranžovou a jemnou chuť sušených rajčat. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Olej z rajčatových semen a rajčatových slupek má krásně oranžovou a jemnou chuť sušených rajčat. Rajčatový olej se obzvláště hodí pro přidání do salátů, rybím jídlům a těstovinám nebo do pomazánek. Tomatový olej se dobře kombinuje se spoustou čerstvých bylinek.


Balení: 250 ml


Země původu: Rakousko


Doporučené recepty výrobce:


 

Tagliatelle s rajčaty, lilkem a olejem z rajčatových semen

Recept pro 4 osoby:

400 g tagliatelle 
1 lilek

15 cherry rajčata 
1/2 cibule 
2 stroužky česneku 
1 lžíce petrželky (jemně nasekané) 
1 polévková lžíce koriandru (jemně nasekané) v 1 lžíce bazalky (jemně nasekané) 
1 hrst oliv naložených v oleji s pepřem 
olivový olej 
rajče olej


Lilek rozřízneme a vyjmeme houbovitou část. Zbytek nakrájíme na kostičky (baby lilek nakrájíme na kolečka).

Tagliatelle vaříme v dobře osolené vodě dokud nejsou al dente, poté slejeme a zakápneme olivovým olejem. 

Mezitím jsme si na pánvi orestovali na olivovém oleji cibuli a lilek, poté přidali česnek nakrájený na plátky s olivami. Vše krátce orestujeme. Poté přidáme cherry rajčátka a vaříme několik minut do měkka. 

Pánev sundáme ze sporáku, přidáme čerstvé bylinky a dochutíme rajčatovým olejem. Vmícháme tagliatelle a necháme minutku odstát, aby se chutě dobře prolnuly. 

 

Dobrou chuť.


 

Pikantní tvarohová pomazánka s rajčatovým olejem

 

Ingredience:


 

 

200 g tvarohu

 

100 g zakysané smetany

 

2-3 lžíce nasekané cibule

 

chilli

 

sůl

 

pepř

 

1 lžíce jemně nasekané petrželové natě

 

rajčatový olej

 


 

Postup:

 

Cibuli spaříme horkou vodou, necháme okapat a smícháme s ostatními ingrediencemi.

 


 


 

Jemná tvarohová pomazánka s piniovými oříšky a rajčatovým olejem

 

250 g čerstvého tvarohovéhoo sýru 

 

2 lžíce piniových oříšků 
rajčatový olej 
sůl

 

 

 

Smíchejte všechny ingredience a před podáváním dochutíme několika kapkami rajčatového oleje.

 


 

Filety ze pstruha s bylinkami a rajčaty

 

Recept pro 4 osoby

 

 

Čerstvé bylinky (například bazalka, 
koriandr, petrželka), cca 1 hrst na 1 filet 
4 filé ze pstruha 
1 cibule 
4 oválná rajčata 
2 lžíce rajčatové olej 
1/2 citronu 
sůl

 


 

Nakrájenou cibuli spaříme horkou vodou a necháme odkapat.

 

Bylinky nasekáme. Rajčata spaříme a oloupelem, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky.

 

Rajčata, cibuli, bylinky, rajčatový olej a sůl společně promícháme. 
Podle chuti přidáme trochu citrónové šťávy. Filety orestujeme a servírujeme s přichystanými bylinkami a rajčaty.

 

 





Doplňkové parametry

Kategorie: Rajčatový olej
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.4 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: