Pískavice BIO - semena na klíčení 200g
Související produkty
Detailní popis produktu
Pískavice a její pozitivní vliv na naše zdraví:
- Normální hladina glukózy v krvi
- Trávení - chuť k jídlu
- Hladina lipidů v krvi - metabolismus lipidů
- Normální hladina cukru v krvi
- Normální funkce žaludku, pH rovnováha
- Imunitní systém - antioxidant
- Normální hladina glukózy v krvi
- Poporodní péče - laktace, vylučování a menstruace
- Normální hladina glukózy a cholesterolu v krvi
Doba namáčení: 8-12 hodin
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20°C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 2,5-5cm
přičemž by měla být semínka vystavena světlu až poslední den.
U pískavice se vyvíjí charakteristická vůně připomínající curry již při nakličování.
Používá se do chutney, v Egyptě do omáček a v Indii jako náhražka kávy. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům. Před konzumací ještě jednou opatrně omýt teplou vodou.
Tip: Výhonky by se měly co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva, tři dny v lednici – jinak zhořknou.
Obsahové látky a jejich změny v průběhu klíčení:
Semena obsahují sliz (20-45%) tvořený manogalaktany.
Živiny: 29% bílkovin, 6% oleje
Vitaminy a antioxidanty: B1, B2, niacin, A, D a kyselina pantotenová
Minerály a stopové prvky: železo, fosfor
V průběhu klíčení se bílkoviny štěpí na jednotlivé stavební kameny - aminokyseliny. Obsah aminokyselin a hormonů se postupně zvyšuje a vytváří se řada nových látek.
Pískavice má uplatnění i ve veterinární praxi jako výživné krmivo - i sláma z rostliny zvyšuje dojivost - a na podporu výkrmu hospodářských zvířat.
Složení: Pískavice BIO (Trigonella foenum-graecum)
Země původu: Itálie.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Klíčení |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.15 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.