Mandlová mouka BIO 400 g Wolfberry
Související produkty
Detailní popis produktu
Mandlová mouka se výborně hodí hlavně na pečení, při výrobě dortů a cukrářských výrobků, do různých krémů a dezertů, domácího marcipánu, zjemní všechny korpusy a linecká těsta, ale dá se z ní připravit i vynikající mandlové mléko.
Wolfberry mandlová mouka je vyrobena z vyloupaných blanšírovaných sladkých mandlí. Výborně se hodí pro všechny, kteří drží bezlepkovou dietu.
Co budete potřebovat
• 160 g mandlové mouky
• 2 kávové lžičky skořice
• 2 polévkové lžíce oleje
• 40 g třtinového cukru
• 1 kávová lžička prášku do pečiva bez fosfátů
• špetka muškátového oříšku
• 2 polévkové lžíce jablečného džusu
• 1/2 lžičky vanilkového extraktu
• 3 menší jablíčka
Postup
Troubu si předehřejte na 175°C. Mezitím si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky jablíčka, která smíchejte v misce s jednou kávovou lžičkou skořice. V jiné misce smíchejte mandlovou mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, muškátový oříšek, olej a džus. Vše dobře promíchejte a dejte si na stranu asi tři lžíce těsta.
Do menší zapékací misky vtlačte pomocí rukou těsto, na které dejte jablíčka. Na jablka udělejte ze zbytku těsta drobenku a vše ještě lehce zatlačte. Koláč pečte asi 40 minut a nechejte úplně vychladnout. Koláč je velmi křehký, takže ho krájejte na menší kousky. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty ve 100g mandlové mouky
Energie: 2407 kJ / 575 kcal; Bílkoviny: 20 g; Tuk: 54 g; Sacharidy: 20 g; Vláknina: 11 g; Voda: max 7 g
Minerály ve 100g mandlové mouky
Vápník: 266 mg; Železo: 4 mg; Draslík: 690 mg; Sodík: 300 mg; Fosfor: 478 mg; Hořčík: 258 mg
Neobsahuje lepek.
Země původu
Španělsko
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah
400 g
Parametry
Cílová skupina | BIO, vegan |
Země původu | Španělsko |
Produkty bez alergenů | Bez lepku, Bez sezamu, Bez sóji, Bez siřičitanů, Bez vajec, Bez mléka |
Makronky
Z mandlové mouky se dělají vynikající francouzské makronky. Jen pokud je ještě neumíte, vyhraďte si na přípravu makronek jistý čas a dostatek plechů.
Nedávno jsem zkoušela makronky péct a ne že by to bylo těžké, ale chce to trošku praxe. Pytlík k vytváření makronek na plech musí mít ideálně velký otvor, ani malý, ani velký. To se mi podařilo až na potřetí. A než se dají makronky péci, opravdu se nebojte s plechem bouchat o stůl, aby se zbavily zbytečného vzduchu. Na makronky nepospíchejte, než je dáte do trouby, nechte je odpočívat klidně i hodinu dvě. Může jim trvat déle, než na povrchu oschnou. Pečení je také velmi individuální. Musím říci, že dobré makronky se mi podařily až právě ty ze 3. plechu. Nebyly to výstavní kousky, nicméně, byli akorát měkoučké a moc dobré!!!!
Pokud byste tápali jaké přírodní barvivo zvolit, můžete zkusit kurkumu, červenou řepu, maqui berry, zelený ječmen... Přeji ať se zadaří i vám!
Já zkoušela recept na makronky podle Majkla a myslím, že jeho postup je dobrý. Nicméně příště zvolím rozhodně méně cukru, bylo to přespříliš sladké!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.45 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.