Makaibari Springtime Bloom 50g Ecce Vita

Neohodnoceno
93 Kč
Skladem (>5 ks)
První sklizeň lahodného čaje z panenského biotopu deštných pralesů. Tento čaj je tvořený z prvních lístečků čajovníkových keřů, které se probouzejí z období hibernace, která trvá v tomto deštném pralese od listopadu do března.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Detail

Způsob sběru a výroba:. První jarní čajovníkové listy se sbírají ručně pouze v březnu a dubnu. Tato první úroda nabitá energií je vysoce ceněna a vyhledávaná milovníky černého čaje z celého světa.

Chuť a vzhled: Lístky jsou rovnoměrné a mají odstíny černé a zelené barvy. Čaj má jasně žlutou barvu se zeleným nádechem uprostřed šálku. První dojem nabízí hebkou, delikátní a svíravou chuť pečených broskví s příchutí jemné růže, která se následně rozvine do celého patra a postupně si podmaňuje všechny smysly.

Ideální doba vychutnání si čaje: tak jako jsou lístky sbírané v období probouzení se přírody, tak i Vy byste si měli tento čaj vychutnat ráno po probuzení, nejlépe ke snídani.

Obsah: 50 g

Makaibari – deštný prales. Oblast Makaibari je překrásné mystické místo na rozhraní Indie, Nepálu, Tibetu a Bhutanu. Nejen okolní magická hora Kurseong předurčuje čajům výjimečné vlastnosti. Před více než 150 lety začal jeden krásný příběh člověka jménem G. C. Banerjee, který měl odvahu a chuť změnit život hrstce lidí v sedmi chudých vesnicích v nehostinných podmínkách deštného pralesa. Opracovávali kousek po kousku skalnatou půdu a sadili zde rostliny Čajovníku čínského (Camellia sinensis). V roce 1859 tak vznikla první čajová zahrada na světě, a v této tradici pokračuje i dnes pan Rajah Banerjee. Ten představuje již čtvrtou generaci svých předků, a kterého jsme měli možnost poznat osobně. V sedmdesátých letech se rozhodl následovat rakouského filozofa a esoterika Rudolfa Steinera, který ve svých přednáškách v roce 1924 popsal zásady biodynamického zemědělství. Biodynamické zemědělství je alternativním způsobem hospodaření s půdou, kde je důležitá harmonie mezi rostlinnou a živočišnou říší. Produkty obou si vzájemně pomáhají a vzniká tak uzavřený kruh, kde se vše zužitkuje. Není divu, že v roce 1988 tak Makaibari získalo první certifikát pro čajovou zahradu na světě. Více informací o čajové zahradě naleznete v pdf níže.

Instrukce

  1. Zahřejte vodu na teplotu 90 °C (těsně před varem)
  2. Dejte jednu vrchovatou čajovou lžíčku na každou osobu do šálku, nebo čajové konvičky (chuť se nejlépe rozloží v porcelánovém nádobí)
  3. Vodu nechejte 5 minut vychladnout, a až poté zalijte čaj.
  4. Nechejte vyluhovat 3 minuty a pijte vlažné

Ingredience

pravý černý čaj (Camelia sinensis)

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelené čaje
Množství: 50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: