Makaibari Silver Green 50 g Ecce Vita

Neohodnoceno
104 Kč
Skladem (>5 ks)
Pravý nefermentovaný zelený čaj z panenského biotopu deštných pralesů. Tento čaj se začal vyrábět v osmdesátých letech po dlouholetých zkušenostech a je domácím patentem čajové zahrady Makaibari, kde snahou bylo odstranit typickou trpkou příchuť trávy. Patří tak mezi zelené čaje s nejlahodnější chutí a je vyhledávaný milovníky zeleného čaje z celého světa.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Detail

Způsob sběru a výroba: Čajové lístky se sbírají ručně pouze z vybraných částí zahrady od června do listopadu. Jsou jemné světle zelené barvy s proužky stříbrných odstínů.

Chuť a vzhled: Čaj má krásně zelenou barvu pralesa s nádechem stříbrného odstínu. Má přitažlivou přírodní chuť s odstínem připomínajícím chřest. Na patře se vám rozloží svěží, živá a neskutečně lahodná chuť, která povzbudí vaše chuťové buňky.

Ideální doba vychutnání si čaje: odpolední hodiny, popíjejte nejlépe pravidelně dva šálky denně. Zelený čaj je také skvělým po větším požití alkoholu.

Obsah: 50 g

Makaibari – deštný prales. Oblast Makaibari je překrásné mystické místo na rozhraní Indie, Nepálu, Tibetu a Bhutanu. Nejen okolní magická hora Kurseong předurčuje čajům výjimečné vlastnosti. Před více než 150 lety začal jeden krásný příběh člověka jménem G. C. Banerjee, který měl odvahu a chuť změnit život hrstce lidí v sedmi chudých vesnicích v nehostinných podmínkách deštného pralesa. Opracovávali kousek po kousku skalnatou půdu a sadili zde rostliny Čajovníku čínského (Camellia sinensis). V roce 1859 tak vznikla první čajová zahrada na světě, a v této tradici pokračuje i dnes pan Rajah Banerjee. Ten představuje již čtvrtou generaci svých předků, a kterého jsme měli možnost poznat osobně. V sedmdesátých letech se rozhodl následovat rakouského filozofa a esoterika Rudolfa Steinera, který ve svých přednáškách v roce 1924 popsal zásady biodynamického zemědělství. Biodynamické zemědělství je alternativním způsobem hospodaření s půdou, kde je důležitá harmonie mezi rostlinnou a živočišnou říší. Produkty obou si vzájemně pomáhají a vzniká tak uzavřený kruh, kde se vše zužitkuje. Není divu, že v roce 1988 tak Makaibari získalo první certifikát pro čajovou zahradu na světě. VÍCE INFORMACÍ NALEZNETE V PDF SOUBORU NÍŽE

Instrukce

  1. Zahřejte vodu na teplotu 90 °C (těsně před varem)
  2. Dejte jednu vrchovatou čajovou lžíčku na každou osobu do šálku, nebo čajové konvičky (chuť se nejlépe rozloží v porcelánovém nádobí)
  3. Vodu nechejte 5 minut vychladnout, a až poté zalijte čaj.
  4. Nechejte vyluhovat 3 minuty a pijte vlažné

Ingredience

pravý zelený čaj nefermentovan (Camelia sinensis)

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelené čaje
Množství: 50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: