Makaibari Bai Mu Dan 15g Ecce Vita
Detailní popis produktu
Detail
Způsob sběru a výroba: Ručně se utrhne pouze jeden pupen a dva čajové lístky z nejhlubších koutech čajové zahrady. Tento čaj má nejvyšší hodnotu ORAC, je tedy ideální „anti-aging“ čaj, relaxuje tělo, duši i mysl. (Pozn. Antioxidační schopnost různých druhů potravin a nápojů se poměřuje pomocí hodnot ORAC (Oxigen Radical Absorbance Capacity = kapacita absorbovat volné radikály kyslíku). Je to hodnota udávající celkovou antioxidační schopnost potravin a jiných chemických látek. Tento ukazatel byl vyvinut vědci National Institutes of Health (Baltimore, Maryland, USA – Národní institut pro zdraví). Testy prováděné v roce 2006 prokázaly u tohoto čaje dva krát větší hodnotu Orac než u brusinek.
Chuť a vzhled: Světle zelené lístky s pupenem. Nálev má světloučce zelenou až bílou barvu. Má jemnou chuť připomínající pivoňky a vůni sena. Na patře se Vám rozloží jemné nasládlá, avšak vyvážená chuť angreštu a medu.
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie (kcal): 350 Proteiny (g): 26,9 Karbohydráty (g): 60 Tuky (g) : stopové množství
Obsah: 15 g
Makaibari – deštný prales. Oblast Makaibari je překrásné mystické místo na rozhraní Indie, Nepálu, Tibetu a Bhutanu. Nejen okolní magická hora Kurseong předurčuje čajům výjimečné vlastnosti. Před více než 150 lety začal jeden krásný příběh člověka jménem G. C. Banerjee, který měl odvahu a chuť změnit život hrstce lidí v sedmi chudých vesnicích v nehostinných podmínkách deštného pralesa. Opracovávali kousek po kousku skalnatou půdu a sadili zde rostliny Čajovníku čínského (Camellia sinensis). V roce 1859 tak vznikla první čajová zahrada na světě, a v této tradici pokračuje i dnes pan Rajah Banerjee. Ten představuje již čtvrtou generaci svých předků, a kterého jsme měli možnost poznat osobně. V sedmdesátých letech se rozhodl následovat rakouského filozofa a esoterika Rudolfa Steinera, který ve svých přednáškách v roce 1924 popsal zásady biodynamického zemědělství. Biodynamické zemědělství je alternativním způsobem hospodaření s půdou, kde je důležitá harmonie mezi rostlinnou a živočišnou říší. Produkty obou si vzájemně pomáhají a vzniká tak uzavřený kruh, kde se vše zužitkuje.Není divu, že v roce 1988 tak Makaibari získalo první organický certifikát pro čajovou zahradu na světě a v roce 1993 první certifikát biodynamické kvality „DEMETER“. VÍCE INFORMACÍ NALEZNETE V PDF SOUBORU NÍŽE.
Instrukce
Pro dosažení optimální chuti doporučujeme:
- Zahřejte vodu na teplotu 90 °C (těsně před varem)
- Dejte jednu vrchovatou čajovou lžíčku na každou osobu do šálku, nebo čajové konvičky (chuť se nejlépe rozloží v porcelánovém nádobí)
- Vodu nechejte 5 minut vychladnout, a až poté zalijte čaj.
- Nechejte vyluhovat 3 minuty a pijte vlažné.
Ingredience
bílý čaj
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zelené čaje |
---|---|
Množství: | 15 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.