Kamut BIO 500 g Wolfberry
Související produkty
Detailní popis produktu
Zrna se využívají podobně jako jiné obilí. Umletá na mouku se hodí na výrobu pečiva a uvařená do měkka je lze připravit na způsob rizota, přidat do salátu nebo rozmixovat na pomazánku.
Kamut obsahuje 19,6 g bílkovin na 100 g obiloviny a je zdrojem vlákniny, aminokyselin, vitamínů a minerálů. To ocení nejen sportovci a vegetariáni - lehce stravitelná obilovina nepůsobí potíže ani některým alergikům na lepek. Neplatí to však pro celiaky!
Podle vědců kamut přežil staletí jako napůl zapomenutá obilovina pěstovaná drobnými egyptskými zemědělci. Vyrůstá pouze v podmínkách ekologického zemědělství a jen v některých oblastech, napřílad na severu Ameriky. Evropská půda a klimatické podmínky mu nevyhovují.
Kvalita této plodiny dnes podléhá přísným kontrolám a musí splňovat dané specifikace, aby mohla být prodávána jako kamut obilí. Zemědělci pěčlivě dohlíží na to, aby během pěstování nedošlo ke kontaminaci moderních odrůd pšenice.
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie: 1625 kJ / 384 kcal;
Tuky: 2,6 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g;
Sacharidy: 68,2 g – z toho cukry 2,4 g;
Vláknina: 4,5 g;
Bílkoviny: 19,6 g;
Sůl: 0,04 g;
Alergeny: Lepek
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Země původu
Kanada
Obsah
250 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže, těstoviny, luštěniny |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.55 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.