Kakaový prášek 20/22 nepražený - 500 g Čokoládovna Troubelice
Související produkty
Detailní popis produktu
Kakaový prášek s obsahem 20-22% kakaového másla - odtučněný
Balení: 500 g
Kakaové boby nebyly pražené, pouze na slunci sušené.
Země původu: Ekvádor
Kakaový prášek je nabitý antioxidanty, vitamíny a minerály. Je z kontrolovaného ekologického zemědělství a neobsahuje lepek. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. S plnou chutí a bohatým aroma jsou ideální do koktejlů, dezertů a čokoládových snacků. Kakaové boby nejsou pražené, takže jsou v nich zachovány všechny zdraví prospěšné látky.
Kakao je zdrojem antioxidantů, obsahuje také velké množství hořčíku a železa. Při výrobě kakaového prášku je nutné pomlít kakaové boby za nízkých teplot, aby se zachovali všechny živiny a chuť kakaa. Kakaové boby se pomelou na kakaovou pastu, poté se oddělí tuk a zůstane nízkotučný kakaový prášek. Náš zasyrova vyrobený kakaový prášek je zdravější alternativou ke konvenčnímu praženému kakaovému prášku. Čistý neslazený kakaový prášek má bohatou chuť a chutná jemně nahořkle.
Produkty ze syrového kakaa jsou zdrojem betakarotenů, bílkovin, Omega 3 kyselin, vápníku, zinku, železa, mědi, draslíku, síry a stres uvolňujícího hořčíku.
Kakao je superpotravina, která obsahuje velké množství antioxidantů (flavonoidů), konkrétně více než borůvky, červené víno a černý čaj a až čtyřikrát více než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chrání tělo proti stárnutí a obsahují i látky, které vyvolávají euforii a dobrou náladu (endorfiny jako při podání dobrého výkonu, fenyletylamin jako při zamilovanosti a anandamin jako afrodiziakum a chemikálie štěstí způsobující blaženost a uvolnění). Náladu zase zvyšuje fenyletylamin, který je kromě kakaa obsažen v přirozené formě i v modrozelené řase. Kakao je skvělým zdrojem serotoninu, dopaminu a fenyletylaminu, což jsou neurotransmitery, které zmírňují deprese a naopak podporují dobrou náladu, euforii, blaženost a uvolnění. Vitamín B posiluje činnost mozku. Podle článku v New York Times obsahují kakaové boby na 100 g své váhy 10 g antioxidantů, což je více, než jakákoli jiná potravina.
Všichni, kdo jedí čokoládu, vědí, že kakao zmenšuje chuť k jídlu. Kakao jako takové tedy nelze spojovat s obezitou, ba naopak konzumace syrových kakaových produktů pomáhá snižovat váhu.
Říká se, že králové mexických Májů pili až třicet čokoládových nápojů denně, aby zvýšili svou ráznost a kakaové boby sloužili v mayské civilizaci jako platidlo.
Nutriční hodnoty na 100 g |
|
Calorie | 488 |
Tuky celkem | 12 g |
Nasycené tuky | 7 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 160 mg |
Karbohydráty | 44 g |
Vláknina | 35 g |
Cukry | 2 g |
Bílkoviny | 17 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakaové boby a kakaa |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.