Fazole Mungo ke klíčení BIO 200 g Zdravý den
Související produkty
Detailní popis produktu
Fazole mungo po mnoho staletí konzumují na Dalekém východě. Výhonky mají menší energetickou hodnotu než semena.
Obsažené látky:
Živiny: 24% bílkovin, 46,5% sacharidů, 1,1% tuků
Vitaminy a antioxidanty: A, B1, B2, B12, C, E
Minerály a stopové prvky: železo, draslík, fosfor, vápník, hořčík
Způsob klíčení:
Fazole mungo se klíčí tak, že se ponechají ve vodě po dobu čtyř hodin na denním světle a zbytek dne ve tmě. Takto se mohou nechat klíčit až 1 týden. Klíčky denně propíráme.
Namáčení: 8-12 hodin
Doba klíčení: 3 - 5 dní
Ideální teplota: cca 20 °C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 1-3 cm
Příprava:
V čínské kuchyni se mungo klíčky smaží jako zeleninová příloha k pokrmu, obvykle s česnekem, zázvorem, jarní cibulkou, nebo kousky solené sušené ryby, která přidá chuť.
Tepelně neupravené fazolové výhonky se používají pro vietnamské jarní závitky.
V Koreji jsou lehce vařené fazole mungo klíčky, tzv. sukjunamul, využívány jako součást příloh. Mungo klíčky vhodíme do vroucí vody na ani ne jednu minutu a ihned zcedíme a ochladíme studenou vodou. Smícháme se sezamovým olejem, česnekem a solí.
Složení: Fazole mungo (Vigna radiata) z ekologického zemědělství.
Země původu: Itálie
Doplňkové parametry
Kategorie: | Klíčení |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.