Drť ze semínek Amarantu 100% 250g Rich

Neohodnoceno
Značka: Elit phito
65 Kč
Skladem (>5 ks)

Drť ze semínek Amarantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Účinky amarantu znali už Aztékové a Inkové, kteří jej nazývali „ zlaté zrnko bohů“.

V Kyjevské Rusi z amarantové drti pekli chleba, který byl považován za všelék. Díky svým účinkům byla tato rostlina prohlášena Organizací OSN pro výživu a zemědělství plodinou 21. století.

 

Složení: 100% drť semínek amarantu, z toho buničina 50 %, bílkoviny 20 %, škrob 8%. 


100g výrobku obsahuje:

Energetická hodnota: 282 kcal / 1180 kJ:

bílkoviny 18g

tuky 12 g,

sacharidy 10 g. 

Způsob použití: během jídla kávovou lžičku 3 - 4x denně, před použitím zalít vodou, šťávou nebo kefírem. Doporučené trvání kúry: 1 měsíc. 

Upozornění: nepoužívat při individuální nesnášenlivosti na jednotlivé složky drtě. 

Balení: 200 g


Využití amarantové drtě v kuchyni

Amarantová drť se často přidává do kaší, palačinek, omáček a při pečení (do 20 %). Pokrm tak získá příjemnou ořechovou chuť a zvýší se při tom jeho biologická kvalita.
Amarantovou drť užívejte 1-2 čajové lžičky 3x denně během jídla. Zapíjet vodou.
Drť je možné smíchat s kefírem, smetanou nebo šťávou.


Zdravé recepty s amarantovou drtí:


Amarantový čaj


1 čajová lžička amarantové drti přidaná do čaje pomůže podpořit obranyschopnost organismu a pomůže i při bolesti hlavy.


Nápoj síly

Připravte si užitečný energetický koktejl, který je vhodný zejména pro muže.

Ingredience:
2 zralá rajčata
150 ml kyselého mléčného nápoje
1 polévkovou lžíci amarantové drti
mletý černý pepř

Vezměte 2 zralá rajčata a jejich vnitřní měkkou část rozemněte vidličkou. Přidejte 150 ml libovolného kysaného mléčného nápoje, 1 polékovou lžíci amarantové drtě a malé množství černého pepře.

 


Amarantové palačinky

Ingredience:
500 ml kefíru nebo kyselého mléka
100 g pšeničné mouky
50 g amarantové drtě
2 vejce
2 polévkové lžíce cukru
1 čajová lžička jedlé sody
sůl

Kefír, vejce, cukr, sůl a jedlou sodu smíchejte. Do této směsi přidávejte postupně pšeničnou mouku. Když přidáte malé množství mouky, palačinky budou lehké a jemné. Pokud konzistence směsi bude smetanová, tak budou palačinky hutné a syté. Smažte na středním ohni na slunečnicovém oleji.


Jablka v amarantu


Ingredience:
8 očištěných a nakrájených jablek
1 polévková lžíce medu
1 čajová lžička skořice
1 polévkové lžíce amarantové drtě
1 sklenice vody
100 g másla

Jablka lehce uvařte, přidejte k nim med, skořici, rozpuštěné máslo a mouku. To vše pořádně promíchejte.
Pánev nebo formu promažte tukem, přisypte strouhanku a vyložte získanou hmotu. Pečte 20 minut při teplotě 175 °C.

 



Nezastavujte se před ničím, experimentujte a vytvářejte si své vlastní recepty, které Vám budou vyhovovat!


Doplňkové parametry

Kategorie: Vlákniny a mořské řasy
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: