Drť oříšků cedru sibiřského 100% 100g
Související produkty
Detailní popis produktu
Drť oříšků cedru sibiřského
Energetická hodnota 350 kcal / 1464 kJ, Bílkoviny: 40g, Tuky: 15g, Sacharidy: 10g
Drť vzniká při lisování oříšků sibiřského cedru (Borovice sibiřská – Pinus Siberica), a to pouze a výhradně lisováním za studena. Je velice bohatá na biologicky aktivní mikroelementy, bílkoviny, vitamín E, A, C a D, nenasycené mastné kyseliny a neobsahuje cholesterol. Je vynikajícím doplňkem stravy pro lidi každé věkové kategorie. Je vhodná pro vegetariány.
Použití: z drti můžeme připravovat palačinky, sušenky nebo buchty – drť se přidává k mouce, hodí se také k přípravě omáček k jídlům z masa a ryb – místo mouky se použije drť, nebo pro přípravu cedrového mléka, nebo užíváme jen po lžičkách – skvěle chutná.
Recepty:
Koktejl: 1 čajová lžička cedrové drti, voda nebo březová šťáva, 1 čajová lžička syrovátky, libovolný sirup, banán, nebo jiné ovoce. Namixujeme a pijeme.
Palačinky: pšeničná mouka (hladká) 300g, cedrová drť 100g, vejce 80g, cukr 25g, sůl 8g, mléko 1000g, těstová hmota 1513, rostlinný olej (na smažení) 30g.
Vejce, sůl a cukr se smíchají a postupně se přidává mléko (50% celkové hmotnosti). Do téže směsi se přidá pšeničná a cedrová drť, a pak se celá směs šlehá do doby, než vznikne stejnorodá hmota, a postupně se přidává zbylé mléko. Palačinky se smaží na oleji, na ohřáté pánvičce o průměru 24-26cm.
Piškoty: pšeničná mouka (hladká) 150g, bramborový škrob 47g, cedrová drť 150g, cukr písek 346g, vejce 575g.
Vejce s cukrem šlehejte nejdříve při nižších otáčkách, a pak při vyšších, dokud se objem hmoty nezvětší 2,5-3x. Před koncem šlehání přidejte mouku, cedrovou drť, bramborový škrob a míchejte max. 15 sek.; mouku přidávejte ve dvou dávkách. Těsto musí být lehké - nadýchané a dobře nasycené vzduchem. Hotové těsto dejte do tukem namazané formy do třetiny výšky, a pečte při teplotě 80°-200°C kolem 40-45 min. Pak zchlaďte a vyndejte z formy.
Cedrové mléko: 200g cedrové drti, 850g vody.
Cedrovou drť (cedrová mouka), zalijeme malým množstvím vody a promícháváme do doby, než vznikne stejnorodá hmota. Při promíchávání dolijeme zbylou vodu, přelijeme do smaltovaného hrnce a počkáme, než se vše začne vařit. Scedit přes kapronovou látku (síto) a užívat ve studeném stavu.
Obsah: 100 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vlákniny a mořské řasy |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.15 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.