Chia semínka 100 g Wolfberry
Související produkty
Detailní popis produktu
Chia semínka se konzumují vcelku i mleté. Dají se konzumat jako součást zeleninových salátů nebo se přidávají do pečiva, jogurtů, koktejlů, dezertů a kaší. Chia semínka výborně zasití organismus. Semínka lze kombinovat do různých pokrmů. Semínka lze konzumovat i ve formě gelu. Postačí když semínka namočíte na 5-10 minut do vody. Gel lze přidat do kaší, tvarohu, těsta, ale i nápojů.
Charakteristika chia semínek
• Obsahují velké množství vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů
Semínka mají šedo-černou barvu a jsou dlouhá okolo jednoho milimetru. Díky hydrofilním vlastnostem tvoří chia semínka při kontaktu s tekutinou gel. Chia semínko jsou lehce stravitelná.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1970 kJ/ 470kcal; Tuky: 30,25g - z toho nasycené mastné kyseliny 3,33g, mononenasycené mastné kyseliny 2,3g, polynenasycené mastné kyseliny 23,67g, Sacharidy: 17,35g - z toho cukry 2,83g; Bílkoviny: 16,54g; Sůl: 0,044g; Vláknina: 34,4g
Látky obsažené ve 100g chia semínek (V závorkách jsou uvedeny doporučené denní dávky)
Vápník: 631 mg (800 mg); Želeo: 7.72 mg (14 mg); Hořčík: 335 mg (375 mg); Fosfor: 860 mg (700 mg); Draslík: 407 mg (2000 mg); Zinek: 4.58 mg (10 mg); Vitamín C: 1.6 mg (80 mg); Vitamín B1: 0.62 mg (1.1 mg); Vitamín B2: 0.17 mg (1.4 mg); Vitamín B3: 8.83 mg (16 mg); Vitamin A: 54 IU; Vitamin E (alfa-tokoferol): 0.5 mg (12 mg)
Dávkování
Dne 22. ledna 2013 vyšlo nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.258/97, ve kterém se uvádí, že doporučená denní dávka u balených semen chia je 15 g. Ve stejném nařízení vyšlo i to, že v určitých druzích potravin se může používat maximálně 10 % chia semen.
Země původu
Argentina/Paraguay
Obsah
100 g
Parametry
Země původu | Paraguay |
Produkty bez alergenů | Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Semínka |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.