Arašídová pasta 420 g WOLFBERRY
Související produkty
Detailní popis produktu
Jak používat arašídovou pastu
Arašídová pasta, nebo také pomazánka, má výbornou burákovou chuť. Skvěle se hodí k přípravě pomazánek na pečivo, a to jak na čerstvé, tak i na trvanlivé. S úspěchem se dá použít jako přísada při přípravě asijských jídel ke zjemnění jejich chuti. Je vhodná do pikantních omáček, k přípravě dezertů nebo i k čerstvému ovoci. Pastu můžeme použít do bílého jogurtu, kaší, ovocných salátů, müsli, jako základ pro zálivku do salátu, k zahuštění polévek a omáček. Při delším skladování se může olej z arašídových ořechů oddělit a vytvořit nahoře tekutou vrstvu. Proto je třeba pastu před použitím promíchat!
Charakteristika
Burské či arašídové oříšky jsou z botanického hlediska vlastně luštěninou. Jde o plody (lusky) rostliny s názvem podzemnice olejná. Jemný arašídový krém, kterému se také někdy říká burákové máslo, vzniká rozemletím čerstvě upražených arašídů. Je bez přidaných sladidel nebo tuku. Oříšky jsou velmi bohaté na živiny. Obsahují vitamin B1, B3, B5, B6 a B9, antioxidanty a například i koenzym Q10.
UPOZORNĚNÍ ALERGIKŮM: Arašídy se řadí k suchým skořápkovým plodům a samy o sobě jsou alergenem č. 5.
Nutriční hodnoty na 100g
Energie: 2638 kJ/637 kcal; Tuky: 52 g - z toho nasycené mastné kyseliny 7 g; Sacharidy: 9,6 g - z toho cukry 4,4 g; Vláknina 4,9 g, Bílkoviny: 29 g; Sůl: 0,06 g
Složení
Arašídová pasta 100%.
Bez lepku, bez palmového oleje, vegan.
Alergeny
Arašídy
Skladování
Skladujte i po otevření na suchém a temném místě při běžné pokojové teplotě do 20°C.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Po otevření se nekazí, do pasty se však nesmí dostat voda nebo nákaza zvenčí.
Země původu
Argentina
Obsah
420 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.