Agar 30 g Wolfberry
Související produkty
Detailní popis produktu
Agar 30 g Wolfberry
Jak používat Agar
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Jednu kávovou lžičku Agaru a 5-10 kávových lžiček cukru vmícháme do 300 ml vody. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.
Charakteristika
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 720 kJ / 172 kcal; Tuky: 0,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 0,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 86 g; Bílkoviny: 0,1 g; Sůl: 0,04 g.
Složení
Agar agar (Gelidium 100 %).
Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.
Země původu
Česká republika
Obsah
30 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení a přísady na vaření |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.07 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.